Mogen wij taalspelletjes doen met uw kind?

Dat zou fantastisch zijn, u helpt daarmee:

  • Kinderen die hulp nodig hebben met taal!
  • Professionals die goede instrumenten nodig hebben!

Het is leuk, makkelijk en wordt beloond met veel dankbaarheid en een cadeautje meteen na de testafname.

  • Kan bij u thuis
  • U bent bij de testafname
  • Uw kind speelt met allemaal nieuw en leuk speelgoed

Informatie voor ouders

Wat is de Schlichting Taaltest?
De Schlichting Test voor Taalbegrip meet bij 2- tot 7-jarigen het begrip van gesproken zinnen van Nederlands sprekende kinderen. De Test voor Taalproductie meet bij de algemene populatie eventuele achterstanden in de ontwikkeling van taalproductie. Een testleider gaat met het kind spelen en gebruikt allerlei speelgoed/materialen om verschillende spelletjes en taakjes te doen die passen bij de leeftijd van het kind.

Heeft u vragen of wilt u nog meer weten over het normeringsonderzoek?
Mail naar schlichting@dekinderacademie.com of bel/whatsapp naar 06 29 45 85 02.

Wat is een normeringsonderzoek?
Als er een nieuwe of verbeterde versie van een test wordt gemaakt wordt deze eerst getest op een klein groepje kinderen. Als deze is goedgekeurd wordt de test afgenomen bij een grote groep kinderen, het normeringsonderzoek. Voor de Schlichting Taaltest zijn we op zoek naar 1350 kinderen. De uitkomsten van deze 1350 testen geven informatie over het algemene taalniveau van de kinderen in Nederland op dit moment. Als dan later deze test bij een ander kind wordt gedaan worden de resultaten vergeleken met het algemene receptieve taalniveau en taalproductie in Nederland. Zo komen we erachter wat het niveau is van het kind en of er misschien een achterstand is. Als we dit weten kunnen we het kind en de ouders daarna beter helpen.

Waarom meedoen aan een normeringsonderzoek?
Door uw kind mee te laten doen kunnen wij een goed beeld krijgen van het algemene taalniveau van jonge kinderen in Nederland. Uiteindelijk kunnen we hierdoor kinderen en ouders beter helpen om hun kind zo goed mogelijk op te laten groeien.

Welke kinderen kunnen mee doen aan het onderzoek?
Alle kinderen tussen de 2 jaar en 7 jaar oud mogen meedoen. We zijn op zoek naar kinderen door het hele land, met verschillende culturele achtergronden. Een kind kan meedoen als Nederlands zijn of haar eerste taal is of als het kind tweetalig is waaronder Nederlands. 

De regio noord (Groningen, Friesland en Drenthe) zit vol. Woont u in een andere provincie, dan kunt u gewoon meedoen!

Mogen meer van mijn kinderen mee doen?
Ja dat mag zeker.

Waar wordt de nieuwe Schlichting Test voor Taalbegrip en Taalproductie afgenomen?
De tests wordt afgenomen bij u thuis, maar kan ook in een andere kindvriendelijke ruimte. Eventuele reiskosten worden vergoed.

Met uw hulp kunnen we in de toekomst kinderen en ouders beter ondersteunen!

Hoe gaat het onderzoek?
U kunt uw kind(eren) aanmelden door een korte online vragenlijst in te vullen. Wij vragen hierin o.a. om woonplaats, opleidingsniveau van ouders en geboorteland van het kind en ouders in te vullen. Vervolgens wordt uw kind gekoppeld aan een testleider in uw regio. De testleider zal met u kennismaken en een afspraak met u maken om de nieuwe Schlichting Test voor Taalbegrip en Taalproductie bij u thuis af te nemen. Tijdens de afname gaat de testleider spelletjes en taakjes doen met uw kind. De Schlichting Test voor Taalbegrip en Taalproductie zal ongeveer 1,5 uur duren, afhankelijk van de leeftijd van uw kind.

Krijgen ouders de uitkomsten van de Schlichting Test voor Taalbegrip en Taalproductie?
Het is helaas niet mogelijk om voor elk kind een verslag te schrijven over de uitkomsten. Maar mocht er nou iets verontrustends uit de resultaten komen laten wij dit aan ouders weten.