Onderzoek en training executieve functies

Executieve functies zijn de functies die ervoor zorgen dat we dingen kunnen organiseren, onze aandacht kunnen richten en impulsen onder controle kunnen houden. Verminderde executieve functies kunnen leiden tot problemen op school of thuis en liggen ten grondslag aan stoornissen als ADHD en Autisme. Met goed ontwikkelde executieve functies krijgen kinderen meer vat op hun denken, voelen en gedrag. In het verlengde hiervan ligt het kunnen toepassen van de juiste leerstrategie├źn in het vervolgonderwijs. 

Door middel van diagnostisch onderzoek kunnen we meer inzicht verkrijgen in het executief functioneren. Wij adviseren een onderzoek naar het executief functioneren te combineren met intelligentieonderzoek, om zo een completer beeld te krijgen en de gegevens vanuit het onderzoek naar de executieve functies beter te kunnen duiden. 

Wilt u graag werken aan de verbetering van het executief functioneren van uw kind dan is er de mogelijkheid tot het volgen van de training Brain Game Brian en Cogmed. 

Lees hier meer over training van executieve functies: Cogmed en Brain Game Brian