Werkwijze

We doen onderzoek bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Omdat we een kleine praktijk zijn, krijgt u snel en persoonlijk antwoord van ons. U heeft direct contact met de gedragsdeskundigen. Wij vinden het belangrijk dat u de ondersteuning krijgt op de manier die u wilt en zetten daar graag een extra stap voor. Als het nodig is, kunnen wij een beroep doen op de collega’s uit ons uitgebreide netwerk om aanvullende expertise te leveren.

Het traject

De gedragsdeskundigen van de Kinderacademie overleggen met u over uw hulpvraag en de mogelijke oplossingen. Zorgvuldigheid en respect staan hierbij voor ons voorop. Als u na een eerste gesprek besluit met ons samen te willen werken, dan doet de gedragswetenschapper een voorstel voor de inhoud van het diagnostisch onderzoek of van de behandeling. 

Vergoeding

Vanaf januari 2018 wordt onze individuele diagnostiek vergoed door de Groningse gemeenten (het RIGG). Wanneer u voor vergoeding in aanmerking komt, kunt u via uw huisarts of via een Centrum voor Jeugd en Gezin een verwijzing krijgen. Wanneer u niet voor vergoeding in aanmerking komt, ontvangt u na afloop van een traject een factuur van ons. Mocht het betalen voor u een probleem vormen, dan kunt u dit aangeven. Wij zullen dan in overleg met u naar draagkracht factureren. 

Samenwerking

De Kinderacademie maakt gebruik van de kennis en ervaring van specialisten uit het vakgebied. Deze specialisten kennen wij door ons uitgebreide netwerk en hebben bewezen waardevolle aanvullende expertise te kunnen leveren.