Werkwijze

We doen onderzoek bij kinderen en jongeren tot 18 jaar, daarnaast bent u als volwassene ook welkom bij ons om een intelligentie-onderzoek te laten uitvoeren. Tot slot is er de mogelijkheid bij ons tot het volgen van een training executieve functies. Omdat we een kleine praktijk zijn, krijgt u snel en persoonlijk antwoord van ons. U heeft direct contact met de gedragsdeskundigen. Wij vinden het belangrijk dat u de ondersteuning krijgt op de manier die u wilt en zetten daar graag een extra stap voor. 

Het traject

Wanneer u contact met ons opneemt overleggen we met u wij wat voor u kunnen betekenen. Als u besluit met ons samen te willen werken, doen we een voorstel voor een datum voor het onderzoek of voor de intake van een trainingstraject en sturen wij u een link naar ons aanmeldingsformulier. Op dit formulier kunt u uw vraag uitgebreid toelichten. Wilt u toch nog graag een mondelinge toelichting geven dan is daar ruimte voor. 

Wanneer u gekozen heeft voor een onderzoekstraject, dan ontvangt u twee weken na het onderzoek een verslag per beveiligde mail. Er is daarna mogelijkheid om dit te bespreken met de onderzoeker.

Als het traject is afgerond ontvangt u van ons een factuur. 

Tarieven

Mocht het betalen voor u een probleem vormen, dan kunt u dit aangeven. Wij zullen dan in overleg met u naar draagkracht factureren. De tarieven voor de onderzoeken en de werkgeheugen-trainingen Brain Game Brian en Cogmed zijn in de tabel weergegeven. Voor Brain Game Brian en Cogmed geldt dat sommige zorgverzekeraars de training (gedeeltelijk) vergoeden. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar. 

Type onderzoek of training

Tarief

IQ-onderzoek

€490

Dyslexieonderzoek

€490

Dyslexieonderzoek incl. IQ-onderzoek

€720

Dyscalculieonderzoek (altijd incl. IQ-onderzoek)

€720

Executieve functies

vanaf €160

Vragenlijsten

In overleg, uurtarief €80

Cogmed (4 jaar en ouder)

€850

Brain Game Brian (8-12 jaar)

€650

Samenwerking

De Kinderacademie kan, indien u dat wenst, gebruikmaken van de kennis en ervaring van specialisten uit het vakgebied. Deze specialisten kennen wij door ons uitgebreide netwerk en hebben bewezen waardevolle aanvullende expertise te kunnen leveren. Denk hierbij aan begeleiding of behandeling als vervolg op de onderzoeken die door ons zijn gedaan.