Wetenschappelijk onderzoek

De Kinderacademie Groningen beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van testontwikkeling, normering en onderzoek naar de algemene ontwikkeling van (zeer jonge) kinderen en jongeren. Wij werken al jarenlang samen met verschillende testuitgevers en universiteiten in Nederland. 

Onze jarenlange ervaring, deskundigheid en ons uitgebreide netwerk heeft ons groot vertrouwen en waardering opgeleverd van (inter)nationale testuitgevers, onderzoeksinstituten en de professionele praktijk.

IQ tests 

De Kinderacademie Groningen heeft een grote bijdrage geleverd aan de normering en validatie van de belangrijkste tests op het gebied van intelligentie en ontwikkeling in Nederland. Dit betreft de WISC-V-NL, IDS-2 en de SON-R 2-8. 

Onderzoeksondersteuning

De Kinderacademie Groningen beschikt over medewerkers die ruime ervaring hebben met de opzet en de uitvoering van onderzoek, in het bijzonder met testconstructie, normerings- en validatieonderzoeken. Door de samenwerking met een groot aantal orthopedagogen, psychologen en studenten kunnen wij in korte tijd een grote hoeveelheid onderzoeksdata verzamelen.

Testnormering

Experts op het gebied van testnormering voeren in opdracht van (inter)nationale uitgevers opdrachten uit met betrekking tot de ontwikkeling van testnormen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne en efficiënte methode, namelijk een geavanceerde vorm van continue normering.

Dr. Sjoert Fleurke is als statisticus betrokken bij deze werkzaamheden van De Kinderacademie.

Onderzoeken door
De Kinderacademie Groningen

Normering en Validatie van de WISC-V-NL

In opdracht van uitgeverij Pearson heeft de Kinderacademie Groningen een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, de dataverzameling voor de normering en validatie van de WISC-V-NL.

Leer meer

Effectstudie van intranasale insuline bij kinderen met Phelan McDermid

Een door ZONMw gesubsidieerd onderzoek naar de effecten van intranasaal toegediende insuline op de algemene ontwikkeling van kinderen met Phelan McDermid syndroom.

Leer meer

Normeringsproject FEEL-KJ

In opdracht van uitgeverij Hogrefe heeft de Kinderacademie Groningen de dataverzameling gedaan voor de Nederlandse normering van de FEEL-KJ.

Leer meer

Normering en Validatie van de IDS-2

In opdracht van uitgeverij Hogrefe heeft de Kinderacademie Groningen de dataverzameling, -analyse en normering uitgevoerd voor het Nederlandse versie van de IDS-2.

Leer meer

Normering en Validatie van de SON-R 2-8

In opdracht van Peter Tellegen en Jaap Laros heeft de Kinderacademie de dataverzameling voor het normeringsonderzoek en de validatiestudies uitgevoerd van de SON-R 2-8.

Leer meer

Normeringsproject IMP-SINDA

In opdracht van het UMCG afdeling Ontwikkelingsneurologie heeft de Kinderacademie Groningen de dataverzameling gedaan voor de normering van de IMP en de SINDA.

Leer meer

Normering van de IDS-2 Internationaal

Op dit moment houden we ons op researchgebied bezig met de normering van de IDS-2 in andere Europese landen. De normering van de IDS-2 voor Italië is net afgerond en we starten binnenkort met de normering van de IDS-2 normering voor Groot-Brittannië.

Leer meer

Partners in onderzoek